Заплетохме красиви гривни в Работилницата за чудеса днес
27 Jul 2013
Публикувано от СМАРТ

Момент от Работилница за чудеса, 27 юли

В горещия съботен ден на 27 юли над 30 души – дечица на различна възраст, майки, баби и един татко, изкараха два страхотни часа в седмата Работилница за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София. Този път всички се учихме да правим основни възли при декоративната техника макраме. С освободено въображение и обединени усилия създадохме много и интересни гривни от различни по цвят и вид конци и пъстроцветни мъниста.

Енико от Унгария, Каша от Полша, Емилио от Испания, Емилс от Латвия и Мари от Франция, европейски доброволци, се постараха да помогнат на участниците и много скоро всички около масите активно си съдействаха, обменяха идеи и се насърчаваха. „Жалко че трябва да тръгвам, но дъщеря ми е само на година и два месеца и вече се поумори. Тя „порисува“ малко, а на мен ми беше много интересно“ – сподели млада майка, която междувременно се бе обадила на свои приятелки и те скоро дойдоха. „Дъщеря ми много обича да плете. Отново сме тук, този път и с една нейна приятелка – хубаво е да има такива инициативи, защото в забързаното си ежедневие просто все не намираме време да правим подобни неща вкъщи“ – каза друга майка. „Нещата, които ни предлагате, са разнообразни и с нетърпение очакваме следващата работилница. Благодарим ви!“ С тези думи си тръгна друго семейство.

Отново наш гостоприемен домакин бе ОКИ Дом на културата „Красно село“ на бул. „Цар Борис III“ №41. Материалите бяха осигурени от Фондация СМАРТ – клон София благодарение на финансирането от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“. Проектът „Работилници за чудеса“ се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.