МЕДИИ

Фондация СМАРТ благодари на своите медийни партньори, които помагат повече хора да научат за кампаниите и проектите ни, както и изобщо за дейността и усилията на нашето сдружение да бъдем полезни в общността.

 • Sofiautre.bg е медиен партньор по проект „Работилници за чудеса“
  Sofiautre.bg е част от най-бързо развиващата се верига от регионални информационни сайтовете на независимата медийна компания Alternative Media Group, създадена през 2010 г., а всички тях ги обединява Bulgariautre.bg – уникалният новинарски портал, който събира всичко, което вълнува хората. „Утре“, защото екипът знае как новините днес ще повлияят на нашето утре. „Утре“ – като многобройните проекти за бъдещето на града и държавата ни. Сайтът представя актуални събития, коментари, интервюта и статии за града, страната и света в областта на политиката, обществото, културата, спорта и свободното време. Богато мултимедийно съдържание с фотогалерии и видеорепортажи, специална рубрика БГ музика и уникални авторски „колонки“ – това е посланието за нашето „Утре“ – града и България, в които искаме да живеем. Има и безплатната трибуна „Аларма“, която е за всеки, желаещ да влезе в ролята на репортер и да отрази всичко, което впечатлява, изненадва и/или дразни. Тъй като екипът се интересува живо от пулса на читателите, затова коментарите са отворени за всички желаещи да споделят свободно мнението си.
 • TEENews.eu е медиен партньор по проект „През обектива на младежи от цял свят“
  Българската медия за тийн новини – teenews.eu – е един проект на „Лъкито“ ООД. Сайтът отразява живота на младежките общности и субкултури – скейтъри, геймъри, аниме, стрийт денс, графити и други, както и следи за всичко останало, което вълнува тийнейджърската аудитория. Teenews.eu е още място за изява на младите хора, техните таланти и силни страни в редица състезания, конкурси и игри. Медията е единствената в България, която е насочена изцяло към интересите на младите хора и им предоставя редовно информация за всичко, което се случва в различните области и младежки общности. Освен да информира, Teenews.eu се стреми да създава и поддържа интерес към интелектуалните занимания и игри и да поощрява желанието на младите хора да се развиват и да се занимават с различни дейности. Новините в Teenews.eu представят любопитно и интересно съдържание на музикални, арт, спортни, геймърски, технологични и всякакви други теми, както и по-специфични такива, които засягат много от младежките обности – геймъри, косплеяри, аниме и манга фенове и други. Имат рубрики със съвети и отговори на читателски писма и с полезна информация за събития, конкурси и други, поощряващи желанието на младежите за активност, изява и развитие.
 • „Аз чета“ е медиен партньор на кампанията „Заедно четем. Заедно се забавляваме“
  „Аз чета“ е най-голямата българска онлайн медия за книги и четене. С изградената общност от няколко десетки хиляди потребители сайтът е основен източник на информация за най-новото в света на книгите в българското интернет пространство. „Аз чета“ стартира през 2006 г. като най-големия блог за книги в България. От 2009 г. екипът прилага изцяло нова концепция, която нарежда медията сред водещите сайтове, посветени на четенето и книгоиздаването у нас. Днес сайтът предлага интервюта с водещи автори от световно ниво, а ревютата в www.AzCheta.com са сигурен знак за ценността на всяка книга. „Аз чета“ предлага на своята аудитория възможност да превърне четенето в споделяне и съпреживяване – една отворена платформа за всички, които смятат света на книгите за задължителна част от своето ежедневие. От февруари 2011 г. „Аз чета“, в партньорство с най-големия блог за книги в България „Книголандия“, поддържа първата лична електронна книжарница „Книга за теб“, в която се предлагат само предварително прочетени заглавия, препоръчвани от авторите в двата сайта. „Аз чета“ организира и целогодишни кампании за набиране на книги за социални институции и стимулиране на четенето.
 • „Детски книги“ е медиен партньор на кампанията „Заедно четем. Заедно се забавляваме“
  „Детски книги“ е най-новият сайт от семейството на „Аз чета“. Неговите създатели вярват, че детските книжки трябва да имат свой собствен дом, в който да живеят всички заглавия, вълнуващи и печелещи сърцата на мънички и пораснали деца. Всяка книга, представяна в сайта, вече е била прочетена от някого от екипа. Авторите на статиите в „Детски книги“ споделят мнението си, а децата могат директно да изразят своето съгласие или несъгласие. В „Детски книги“ са твърдо решени да покажат на децата, че освен полезно, четенето може да е изключително забавно. Затова, освен книжните ревюта, те предлагат множество занимавки, като черпят идеи от детската литература. Има Литературен клуб, в който цели класове с буйни и четящи ученици разговарят с екипа на сайта за любимата си книжка, както и прелюбопитна „Читателска щафета“. А чрез Златния клуб „Детски книги“ и с партньорството на книжарница „Книга за теб“ всеки читател, който си купи книга, може да подпомогне училището на детето си или пък библиотеката в своя град. В „Детски книги“ има разни неща и за порасналите деца. В зоната за възрастни се публикува информация, подходяща само за майки и татковци, учители или библиотекари. Различните съвети и идеи, които се дават в „Детски книги“, доказват, че и днешните деца обичат и могат да бъдат стимулирани да четат, стига да се подходи правилно към тях.