„Кварталница за кукли“ отново в Дружба тази събота
08 Aug 2014
Публикувано от СМАРТ

Тази събота, 9 август, кукли ще се правят в ОКИ Дом на културата „Искър“ в Дружба 1 (ул. „Кръстю Пастухов“ №23) от 11 до 13 часа. Ще очакваме към екипа и доброволците ни да се присъединят онези жители на столичния комплекс, които обичат да работят с ръцете си в компанията на свои близки или приятели и са готови да споделят създаденото с други хора, макар и непознати.

Защото това се случва в работилница „Кварталница за кукли“ – едни със съвместни усилия превръщат най-разнообразни парчета плат в красиви облекла, плетат коси или създават аксесоари за десетки кукли. Впоследствие вече готовите кукли ще бъдат поставени в специални торбички заедно с различни благопожелания. Така направените вързопчета ще красят известно време някои от нетолкова приветливите кътчета из София, а после ще отидат в домовете на столичани от тези райони, за да ги усмихнат и да им напомнят, че доброто и красивото може да бъде открито дори в дребните неща около нас.

Входът на работилницата е свободен. Всички материали са осигурени от Фондация СМАРТ благодарение на финансирането от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г. Всяка една от общо 10-те Кварталници за кукли е и събитие в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г. Дотук вече са порведени 5, остават още толкова – 1 през август (9 август), 2 през септември (13 и 27 септември) и 2 през октомври (11 и 25 октомври). В началото на септември ще бъде и ще бъде и първата акция по украсата на дървета с кукли.

Loga_21_cm_osnova