„Кварталница за кукли“ очаква малки и големи в Красно село
10 Sep 2014
Публикувано от СМАРТ

P8090183След кратка лятна почивка работилничката на Фондация СМАРТ-клон София за изработка на кукли от плат ще посреща отново ентусиазирани малки и големи, които обичат да творят и да се забавляват докато майсторят красоти с ръцете си. Тази събота, 13 септември, мястото е в столичния ОКИ Дом на културата „Красно село“ (бул. „Цар Борис III“ №41, зала 3), а началният час – 11. Входът е свободен.

Идеята и целта е участниците да направят колкото се може повече красиви кукли, които в последствие екипът на организаторите ще пакетират в специално подготвени торбички заедно с ръчно изписани късметчета и благопожелания. Доброволци и приятели на Фондация СМАРТ ще открият неуютни столични кътчета, които ще украсят с красивите вързопчета. После минувачите оттам ще могат да отнесат тези нестандартни подаръци в домовете си.

Участниците имат на разположение платове с разнообразни десени, конци, копчета, мъниста, ленти и др., с които да ушият каквито фантазията им подскаже дрехи на куклите, както и прежди за косите и всякакви джунджурийки за аксесоари. Няма ограничения или специални изисквания – всеки е свободен да твори, както му харесва. Важно е обаче да го прави в компанията на свой близък или приятел. Защото едно от важните неща е да преоткриваме очарованието на ЗАЕДНОСТТА при всяка възможност. Както и умението и готовността за споделяне на сътвореното с другите, дори и непознати.

Вече идвалите на някоя от проведените до тук 6 работилници описват изживяването си като приключение. Остават още 4 приключения, наречени Кварталници за кукли, до края на проекта на Фондация СМАРТ-клон София, финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г. Датите са 13 и 27 септември, както и 11 и 25 октомври, като 2 от тях ще бъдат в Красно село, една в ж.к. Дружба и една в Княжево.

Партньори