*/ ?>
Адекватното себепознание е голямото ни предимство, когато търсим работа и вече като работещи
19 May 2013
Публикувано от bogdanova

P5180181Предпоследната ни говорилница в СУ „Св. Климент Охридски“ в събота, на 18 май, сутринта беше в по-малка група (за съжаление, денят беше работен), което обаче позволи на водещите и участниците да отделят повече време за разиграване на интервю за работа и дискусии. Темата бе „Работата не търси мен – аз търся работата“. Заедно с Виолина и Янко от СНЦ Театър ЦВЕТЕ и Емо Крумов – бизнес и HR консултант, проверихме през играта как да бъдем по-успешни на интервю, как да търсим и откриваме силните и слабите си страни, как да реагираме на различни въпроси-„капани“, как правим изборите си, когато търсим работа. „Много повече ми харесват практическите говорилници, тъй като участниците имат възможност да учат чрез опит. Хареса ми това, че групите са малки, защото се работи по-задълбочено с всички. Голям плюс е, че имаше психолог, с който работихме за невербалната комуникация,“ е мнението на една от участничките, самата тя бъдеща психоложка. Тя смята още, че в днешно време има много информация, но не достатъчно възможности за практика и най-ценното за нея – минаването през различни ситуации, го предоставят именно нашите говорилници.

Следобед продължихме отново с Емо Крумов, но този път към него се присъедини Ваня Нотева от 42 тренинг. „Имах възможността да разбера какво точно стои зад понятието „адаптация“ в работната среда и как да я постигна,“ разказа за впечатленията си от говорилницата „Кога 1+1 = 11 или как да общуваме и отстояваме правата си на работното място“ една от участничките. Друга най-много хареса отвореността на лекторите към проблемите на участващите, толерантността към позициите им, както и позитивното им отношение въобще. „Пожелавам повече хора като вас да участват в добруването на света,“ каза тя. Един от участниците си „взе“ знанието за различните начини и възможни гледни точки при справянето с конфликтни ситуации. „Всички казуси, които разгледахме, бяха практически, реално наблюдавани в работната среда. Информацията беше изключително полезна.“ Това мнение на още една от участничките обединява най-пълно общото впечатление на младите хора, отделили 3 часа в събота следобед за собственото си развитие.

Междувременно, нашите страхотни доброволци представиха организацията ни на кариерното изложение „Кариера с кауза“, организирано от Ре-Акт с подкрепата на Кариерния център на Софийския университет и Фондация СМАРТ. Емилио (Испания), Емилс (Латвия), Енико Вероника (Унгария), Каша (Полша) и Мари (Франция) представяха възможностите, които Фондация СМАРТ предлага за желаещите да бъдат доброволци или стажанти при нас. Ако сте пропуснали да посетите щанда ни на „Кариера с кауза“, www.smart-f.eu е винаги на ваше разположение – вижте всичките ни активни проекти и инициативи, пишете ни, ако искате да се включите или пък харесайте страницата ни във Фейсбук, за да ни помогнете да стигнем до повече хора с посланията си.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>