*/ ?>
Хората в Козлодуй чистят града си на 28 април
23 Apr 2012
Публикувано от СМАРТ


На 28 април, събота, от 10,00 ч. ще се проведе пролетното почистване в Община Козлодуй, което ще обхване самия град и селищата Гложене и Бутан. Всички, които ще се включат в кампанията като доброволци, са решени да покажат, че искат да живеят и да работят в чиста и приветлива среда. „Искам чист град!“ е мотото на традиционното пролетно почистване в общината. Участниците ще се погрижат да почистят основно междублоковите пространства и прилежащите части на жилищните сгради, градинки и паркове, улици. Ще бъдат засадени фиданки черен бор, сребрист смърч, брези, люляк, албиция, върба и липа, предоставени от общинската администрация. Всички жители на община Козлодуй, които искат да живеят и да работят в чиста и приветлива среда, ще се включат като доброволци в традиционното пролетно почистване, което тази година ще се проведе на 28 април 2012 г., събота, от 10,00 ч.
На площад „Христо Ботев“ и срещу СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в гр. Козлодуй ще бъдат разположени две шатри, около които ще има музика, забавления, изненади и специални екоигри с награди, осигурени от партньорите на инициативата. От тези два сборни пункта доброволците ще могат да получат чували за смет и ръкавици, ако не са успели да си вземат през тази седмица (23-27 април) от офиса на Общинско предприятие „Комунални дейности“ (Автогара Козлодуй, ет. 2, управител Янко Цветков).
„Комунални дейности“ ще имат ангажимента да извозят събраните при почистването отпадъци. За да става по-бързо, препоръчително е те да бъдат поставяни в контейнерите за битови отпадъци или в чували до тях, с изключение на едрогабаритните. Дежурен служител ще приема обаждания на тел. (0973) 80 163 за събраните отпадъци и местоположението им. Едрогабаритните отпадъци, като матраци, дивани, санитарен фаянс и др., ще се оставят до контейнерите за битови отпадъци. В рамките на кампанията за пролетно почистване те ще бъдат извозвани безплатно. Обособени са и пет площадки за биоразградими отпадъци:

  • 2 площадки в местността „Блатото“
  • 1 площадка в местността „Край Козлодуй“ в близост до 2-ри стопански двор
  • 1 площадка в местността „Мерите“ в близост до бившия склад на БКС
  • 1 площадка в местността „Мерите“, т.нар. „Фунията“

Строителните отпадъци ще бъдат извозвани на обособеното депо, което се намира на 200 м зад Спортна зала „Христо Ботев“. Това обаче ще става след заявяване на количеството отпадъци и заплащане на такса за използване на регламентираното сметище в размер на 9 лв./куб. м. За излязло от употреба електронно и електрическо оборудване хората да се обаждат на горещ телефон, за да направят заявка. То ще бъде извозвано със специализиран транспорт от дома на гражданите.
Тази година пролетното почистване в община Козлодуй съвпада с поставянето на контейнери за разделно събиране на отпадъци в училищата и институциите. Предстои и изграждането на сепарираща линия.
Специално за кампанията Община Козлодуй ще предостави безплатно фиданки за разсад. Почистените междублокови пространства и прилежащите части на жилищните сгради ще бъдат облагородени с черен бор, сребрист смърч, брези, люляк, албиция, върба и липа. Фиданките може да се получат срещу служебна бележка, издадена от Биляна Симеонова – главен експерт „Екология и опазване на околната среда“, в сградата на общинската администрация, стая №104. Със служебната бележка, в която са посочени броят и видът на дръвчетата и определените места за засаждане, гражданите получават заявените фиданки от общинския разсадник.

За допълнителна информация, предложения и въпроси, свързани с пролетното почистване в Община Козлодуй на 28 април 2012 г., може да се обаждате на тел. (0973) 85 841, да пишете на електронен адрес bssimeonova@kozloduy.bg или v.krasteva_pr@abv.bg (защитени от спам ботове). Следете публикациите в местната преса, сайта на Община Козлодуй www.kozloduy.bg, страницата на „Искам чист град!“ във Фейсбук: https://www.facebook.com/IskamCistGrad

Инициативата за пролетно почистване се провежда под егидата на Община Козлодуй със съдействието на Фондация СМАРТ. Медийни партньори на кампанията са вестник „Козлодуй днес“, информационен интернет портал www.kozloduy-bg.info и телевизия „ВижТВ“. Кампанията се реализира с подкрепата на ДП „РАО“, АЕЦ „Козлодуй“, „ВиК-Враца“, „PartyFood“, „Vivacom“, „Lidl“, „Kosanya“, „Logitech“ и „Ню рисайкъл дженърейшън“ АД.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>