*/ ?>
Фурор във „Веселата работилница“
13 May 2012
Публикувано от bogdanova

Стотици желаещи да сътворят своя уникална подвързия за книга се включиха във „Веселата работилница“ на Фондация СМАРТ в Южния парк на 12 май. В слънчевия майски ден деца и родители работиха с всякакви материали, комбинираха платове с цветна хартия, пришиваха мъниста и копченца, правеха панделки и всякакви джуфки от велурени шнурове, оцветяваха със замах с боички.

Бяха сътворени повече от 170 подвързии за книги само за 5-6 часа в уюта на боровата горичка на поляната с гълъбите. Творчески хаос цареше и на двете работни маси, и на разпънатите на земята одеяла. Най-хубавото бяха усмивките на малки и големи, липсата на укорителни реплики като „Не пипай!“ и „Внимавай!“, радостта у всички на поляната. Доброволци – от SOS Детски селища България, от „ЛандО: Арт и Хоби“ и приятели на фондацията – помагаха на ентусиазираните участници.

Янка Калпазанка и Ицо Жицо пък допринесоха по свой си, артистичен начин към колорита на събитието. Те четоха откъси от популярни български приказки, забавляваха и окуражаваха малките творци.

„Веселата работилница“ е инициатива от кампанията „Заедно четем. Заедно се забавляваме“ на Фондация СМАРТ. Ще последват и нови – на 19 и 20 май в читалище „Братя Миладинови“ в кв. „Княжево“, читалище „Средец“ в район „Красно село“ и в ОКИ Дом на културата „Искър“ в ж.к. „Дружба 1“.

Спонсори на кампанията са застрахователната компания ДЗИ и столичният детски център „Вихрогон“.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>