*/ ?>
Първата говорилница в УНСС бе успех
27 Mar 2013
Публикувано от bogdanova

Govorilnica_270313_1Междууниверситетският център за развитие на кариерата на УНСС бе домакин на първата от 12-те говорилници на Фондация СМАРТ на 27 март, сряда, от 16 до 18.30 ч. на тема „Кой казва, че автобиография се пише трудно?“ Присъстваха около петдесетина млади хора от УНСС и други университети, които искаха да намерят отговор как най-адекватно и успешно да се подготвят за встъпването си на пазара на труда.

Лекторите – Елена Тодорова от Менпауър България и HR-консултанът Емилиян Крумов – действително успяха да дадат нестандартни гледни точки по иначе съвсем стандартни въпроси като какво и кога да представяме в автобиографиите си, доколко да бъдем креативни и кога това може да бъде в наша полза и кога не, как четем обявите за работа и как им отговаряме. Основното послание към младите хора бе да осъзнаят, че търсенето на работа всъщност представлява адекватно „себепродаване“ на пазара на труда. Това означава, че първата стъпка е в процеса на себеопознаването – на силните и слабите страни, на истинските желания и възможностите за тяхното реализиране.

В удобната голяма конферентна зала на УНСС младите хора бяха активни и задаваха много въпроси, търсеха решения на конкретни казуси, с което неимоверно допринесоха тази първа говорилница да бъде интерактивна, динамична и, в крайна сметка, полезна. Показани бяха няколко клипчета, които илюстрираха темите, които се разглеждаха.

Участниците споделиха в разговори с екипа и в дадените в края на срещата обратни връзки, че им е било изключително интересно, научили са нови неща, свързани с процеса на кандидатсдтване за работа, и най-вече, че са се замислили какво могат да подобрят у себе си или в начина си на представяне пред бъдещите работодатели, така че да увеличат шансовете си да бъдат назначени, там където искат. Те споделиха още, че са си дали сметка, че клишетата не вършат работа, и че са осъзнали значението на меките умения и начините на тяхното придобиване на пазара на труда в 21 век.

Екипът на Фондация СМАРТ, заедно със своите партньори и доброволци вече работи активно по подготовката на следващата говорилница на тема „Работата не търси мен – аз търся работата“. Тя ще е един различен и свеж поглед върху начините за подготовка и кандидатстване за работа. С помощта на театрални техники, участниците ще имат възможност да отркият нови неща за себе си, да преосмислят силните и слабите си страни, уменията и желанията си за реализация, което ще бъде най-силният им плюс в надпреварата за желаното работно място.

Модератори на говорилницата са колегите от СНЦ „Театър Цвете“, което обещава страхотни и много полезни и зареждащи три часа на 9 април от 16,15 ч в зала 4007 на УНСС. Всички млади хора, които искат да срещнат непознатото си Аз и да открият нов начин за подхождане към кандидатстването за работа, са добре дошли на безплатните интерактивни говорилници. Необходима е само регистрация на http://smart-f.eu/events/event/govorilnicipro-9april/. В този тип говорилници има ограничение на местата, така че първите 25 ще имат удоволствието да присъстват.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>