Майсторски сгъвахме хартия в поредната Работилница за чудеса
04 Sep 2013
Публикувано от СМАРТ

Заедно ни се получава най-добре...Жерави и други екзотични птици, разнообразни животинки, ветрила и ветропоказатели, както и разноцветни портфейли от хартия сътвориха близо трийсетината участници в деветата Работилница за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София. Екип на организаторите заедно с доброволците по Европейски доброволчески служби Емилс от Латвия, Емилио от Испания, Каша от Полша и Енико от Унгария съдействаха на присъстващите при изработването на близо 20 ветропоказатели, още толкова птици, множество рибки, жабки и котета, десетина портфейла, че и няколко корабчета.

Отново имаше дечица на възраст от 2 до 10 години, които майсторяха своите малки хартиени чудеса със своите майки, баби и татковци. По вече утвърдена традиция Работилницата за чудеса се проведе в зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“ на бул. „Цар Борис III“ №41. Материалите бяха осигурени от Фондация СМАРТ – клон София благодарение на финансирането от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“.

Поради техническо-организационни проблеми на 7 септември няма да има работилница. Тя ще се проведе седмица по-късно – на 14 септември, на обичайното място по обичайното време. Тогава ще правим разнообразни фигурки от мъниста, които са подходящи за украса на различни кътове в дома или пък на коледната елха… Ще представим и любопитна информация за празника Кръстовден, който е на същата дата, и е свързан както с Въздвижението на Светия кръст Господен, така и с настъпването на есента, началото на гроздобера и сеитбата.

Работилници за чудеса