В Работилницата за чудеса тази събота създавахме подвързии за книги
25 May 2013
Публикувано от bogdanova

P5250112Зала 3 на Дома на културата „Красно село“ се изпълни с много емоции, настроение и творчески порив в празничния съботен ден. В рамките на 2 часа се изработиха над двайсетина прекрасни подвързии за книги, а много от участниците си взеха материали, за да довършат творбите си в къщи. Обещаха, че ще ги донесат допълнително, за да бъдат включени и те в изложбата-базар на нещата, които сме произвели и ще произведем в рамките на Работилници за чудеса в периода април-октомври. Събраните средства ще се използват за продължаване на инициативата и по-нататък.

„Страхотно беше – отново! Успях да доведа четири от дечицата, на които съм учителка в детската градина, и всички страхотно се забавлявахме,“ сподели една от участничките. „Беше ми много трудно този път, но накрая се справих,“ с гордост заяви друга, която беше със своя малък син и със своята майка – три поколения работиха заедно, за да сътворят нещо красиво съвместно. И бяха истински щастливи на тръгване. „Трябваше да дойде моят съпруг, защото той е по-сръчен от мен, но пък сега ще му занеса вкъщи да довършим започнатото от мен и дъщеря ми днес тук,“ смеейки се каза една от майките.

Каша от Полша, Емилио от Испания, Емилс от Латвия и Енико от Унгария – доброволци по ЕДС към Фондация СМАРТ, – се бяха постарали да съберат интересна информация за нестинарството – уникален български обичай, който свързваме с празника Св. Константин и Елена. Те бяха написали текста на български език, както и го бяха илюстрирали със снимки и рисунки.

Емоциите в Дома на културата „Красно село“ ще продължат и на 8 юни, когато в Работилницата за чудеса на Фондация СМАРТ ще правим дървета – направо цяла гора, цветя и животни от материали за рециклиране като рула от тоалетна хартия, стари вестници и списания, бутилки от безалкохолни напитки, кофички от кисело мляко, кори за яйца и други подобни. Тогава нашата работилница ще бъде част от големия екопразник за деца и родители, посветен на 5 юни – Световния ден на околната среда, организиран от Изпълнителната агенция по околната среда.

Работилници за чудеса