*/ ?>
Уникални свещници и вази направихме в Работилницата за чудеса тази събота
11 May 2013
Публикувано от bogdanova

P5110116Над петдесетина дечица, майки и татковци, украсяваха стъклени буркани и шишета, за да ги превърнат в красиви свещници и вази в Работилницата за чудеса на 11 май. Повече от два часа в зала 3 на Дома на културата „Красно село“ кипяха труд, творчески ентусиазъм и много слънчево настроение. Осигурените 70 буркана и шишета придобиха нов вид след като преминаха през сръчните ръце на творците – с боички, ленти, панделки, шнурове и хартия създадоха най-разнообразни фигури, форми и цветни петна.

Отново в подкрепа на участниците бяха доброволците на Фондация СМАРТ по линия на Европейската доброволческа служба – Енико от Унгария, Катаржина от Полша и Емилс от Латвия. Те бяха подготвили и любопитна информация за стъклото и стъклопроизводството, която представиха на български език, с рисунки и снимки пред малчуганите.

„Страхотно беше, много ни хареса,“ каза една от майките. Нейните дъщери, освен дрехите си, бяха изрисували 2 буркана и 1 бутилка. „Ще дойдем отново, защото те обичат да правят такива неща и винаги е хубаво, когато има и други дечица.“ Една друга майка, която е и учителка в детска градина обеща, че следващия път ще доведе своите питомци от градината, защото приложните изкусгва стимулират фантазията и уменията на децата. „Моята внучка много се притеснява, но вижте колко хубав свещник направи. Радвам се, че дойдохме,“ показвайки творението на момиченцето, сподели една баба.

Татковците също се забавляваха искрено и споделиха, че им харесва да бъдат с децата си в такава среда вместо да „висят“ пред телевизора или компютъра вкъщи. „Трябва да има повече такива неща, дори мисля, че можем и ние родителите да се организираме и да поемем заниманията на ротационен принцип, така че да се провеждат по-често,“ каза един от тях.

Следващата Работилница за чудеса на Фондация СМАРТ ще се проведе на 25 май от 11 часа. Тогава ще се правят подвързии и разделители за книги по повод на празника на славянската писменост и българската култура. Ще се представи и нестинарството – този уникален български обичай, който се свързва с празника на Св. Константин и Елена.

Работилници за чудеса

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>