Уникални картички сътворихме в поредната Работилница за чудеса
01 Oct 2013
Публикувано от СМАРТ

Работилница за чудеса, 21 септемвриВече по традиция Работилницата за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София предоставя възможност на деца и техните близки да творят на воля по най-различни теми и използвайки най-разнообразни материали. Последният път участниците изработиха повече от 30 страхотни картички от цветен картон, който апликираха с фигури от хартия, мъниста, пера и други. Всяка от тези т.нар. обемни картички разказваше своя собствена история. От някои надничаха пауни и други странни, но много шарени и атрактивни животни, други разкриваха цветни красоти, трети пък впечатляваха с плетениците, които авторите им бяха измислили.

Това бе поредната, единадесета, Работилница за чудеса, която отново се проведе в зала 3 на столичния ОКИ Дом на културата „Красно село“. Проектът „Работилници за чудеса“ се финансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“. Картичките ще бъдат включени и показани на предстоящата в края на октомври изложба-базар заедно с всички други чудеса, създадени в рамките на проекта.

Следващата среща на ентусиазираните творци предстои да се проведе на 5 октомври от 11 часа. Организаторите са предвидили разнообразни изделия от стъкло и порцелан, които участниците ще могат да украсят според въображението и уменията си. И този път те ще бъдат подкрепяни в работата си от нашите европейски доброволци – Олес от Украйна, Енико от Унгария, Емилс от Латвия и Емилио от Испания. Ще отделим внимание и на предстоящия празник Димитровден, когато според народните вярвания започва зимата.

Работилници за чудеса