*/ ?>
Форум КЛЮЧе „Училището, за което мечтая“, 22 октомври, 26 СОУ „Йордан Йовков“, София
22 Oct 2015
Публикувано от СМАРТ

Logos en Poster-page-001

На 22 октомври 2015 г., в едно на вид обикновено столично училище, 26 СОУ „Йордан Йовков“, ще търсим ключа към промяната и превръщането му в необикновено такова – училището, за което мечтаем!

Училище, което да включва възможности за изучаване на предмети в областта на гражданското, здравното и интеркултурното образование, които да не бъдат само в рамките на извънкласни и неформални форми на обучение, но да залегнат като основни предмети в програмата и да насърчват младите хора към по-активно включване в тях. Училище, което дава възможности, знания и умения за формиране и отстояване на гражданска позиция. Училище, което учи на вземане на информирани, отговорни решения и пълноценно общуване,

Училище, което създава на навици за добра хигиена и говори открито за безопасен секс. Осигуряването на системно здравно образование за всяко дете и млад човек в България, гарантира изграждането на тези и още много жизненоважни знания и умения, които са от изключителна важност за тяхното емоционално и физическо израстване и успешна реализация в бъдеще.

В събитието ще участват малки и големи, ученици и учители от домакинското училище, млади хора от район „Витоша“ и заинтересовани възрастни – преподаватели, експерти образование, специални гости. Началото ще даде Анастасия Гоцева, която ще въведе участниците в темата. След това пред тях ще застанат Станислав Додов, Николета Попкостадинова и Борислав Кирилов, които ще разкажат повече за интерактивно обучение в училище, насочено към придобиване на знания и умения за водене на активен и здравословен начин на живот на младите хора, както и защо е важно системно здравно образование и насърчаването на гражданска активност на младите хора.

Събитието е част от кампания за въвеждане на системно здравно образование в българското училище, която се координира от Фондация СМАРТ в партньорство с НЦОЗА, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на МЗ, сдружение „Младежка мрежа за развитие“, Y-PEER България и YouACT, и се финансира в рамките на Регионалната кампания Youth Voice на UNFPA-Фонда на ООН за население и проект ACT!2015 на UNAIDS-Програмата на ООН за ХИВ/СПИН.

Вижте повече на www.youthvoicebulgaria.info

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>