*/ ?>
Искреността е ключова при кандидатстването за работа
17 May 2013
Публикувано от bogdanova

DSCN3903„Нямаше да имам смелостта да започна да търся по-усилено желаната, а не просто някаква, работа, ако не бях дошла днес тук.“ Това сподели с екипа на Фондация СМАРТ една от участничките в днешната говорилница в Нов български университет на тема „Кой казва, че автобиография се пише лесно?“ Тя бе поредната от поредицата Говорилници.Pro и се проведе със съдействието на Центъра за качество и кариерно развитие на НБУ.

Елена Тодорова от Manpower България и Ива Колева от „Идея в действие“ говориха открито, интересно и много практически ориентирано по, на пръв поглед, съвсем стандартни въпроси, които стоят пред всеки, който тепърва встъпва на пазара на труда.  Те дадоха много примери от богатата си практика и бяха подготвили подходящи видео-клипове, чрез които обърнаха вниманието на младите хора върху детайлите при кандидатстването за работа. „Досега винаги съм подавала стандартна автобиография, която само дописвах във времето. Сега вече знам, че е ключово да насоча вниманието на бъдещия си работодател, че именно аз съм подходяща за тази позиция със съвсем конкретни умения и опит,“ това разказа друга участничка в говорилницата.

В отлична симбиотична връзка, допълвайки се конструктивно, лекторите говориха извън клишето, насочвайки фокуса на дискусията към уменията на младите хора и как най-успешно да ги представят в процеса на кандидатстване за работа. „Полезната информация, ведрото излъчване на водещите, както и на всички участници, и ценната перспектива – това най-много би хареса днес.“ С дези думи си тръгна един от присъстващите в семинарната зала на библиотеката на НБУ. „Получих това, което се надявах и очаквах да науча,“ завърши той.

Утре говорилниците на Фондация СМАРТ ще бъдат 2 и двете в Софийския университет в рамките на инициативата „Кариера с кауза“, където над 30 организации ще покажат какви възможности се предлагат за стаж, работа и доброволчество в една неправителствена организация. Фондация СМАРТ също ще има свой щанд.

Първата говорилница започва от 10 часа и ще бъде на тема „Работата не търси мен – аз търся работата“. Тя е практически ориентирана с модератори актьорите от СНЦ Театър ЦВЕТЕ. С помощта на театрални техники, участниците ще имат възможност да отркият нови неща за себе си, да преосмислят силните и слабите си страни, уменията и желанията си за реализация, което ще бъде най-силният им плюс в надпреварата за желаното работно място.

Втората говорилница е на тема „Кога 1 + 1 = 11 или как да общуваме и отстояваме правата си на работното място“. Тя е дискусионна и ще разглежда въпроси, свързани с управлението на времето и разпределението на задачите на работното място, уменията да казваме НЕ и да делегираме работа и отговорности и други ключови теми за успешната ни реализация на работното място.

За утрешните говорилници може да се регистрирате на:

http://smart-f.eu/events/event/govorilnicipro-18may-su/

http://smart-f.eu/events/event/govorilnicipro-18may-2-su/

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>