Ще плетем макраме в Работилница за чудеса на 27 юли
25 Jul 2013
Публикувано от СМАРТ

изделия от макрамеВ събота, на 27 юли, от 11.00 до 13.00 ч. ще се проведе седмата Работилница за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София. Този път малки и големи ще се учим да правим основни възли при декоративната техника МАКРАМЕ и ще се научим как да си изплетем интересни гривни, цветарници, пана и др. Очакваме и този път деца и родители да обединят усилията си и да се забавляват, докато изработват красиви предмети, които след последната Работилница за чудеса ще покажем на специална изложба-базар заедно с всички други сътворени малки чудеса.

Подготовката на отделните модели, които ще изработваме в събота, върви трескаво. Нашите европейски доброволци – Мари от Франция, Каша от Полша, Емилио от Испания и Емилс от Латвия – непрекъснато се упражняват през последните дни, за да бъдат максимално полезни на избралите да дойдат при нас в летния съботен ден.

Мястото за провеждане на Работилницата вече е добре познато на нашите редовни участници – зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“ (бул. „Цар Борис III“ №41), а достъпът е свободен. Материалите са осигурени от Фондация СМАРТ – клон София благодарение на финансирането от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“. Проектът „Работилници за чудеса“ се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.