*/ ?>
Малката София вече има свой дневник за приключенията си в Западен парк
24 Jun 2013
Публикувано от bogdanova

P6210105В последните три дни на изтеклата седмица деца и техните родители, баби или дядовци писаха и рисуваха приключенията на Малката София в Западен парк. Така те създадоха един уникален дневник с над 40 страници, в който по детски фантазно и разнообразно оживяха нашата героиня и нейните приятели кучето Черен и бухалът Книжка. Жегата не намали ни най-малко творческия порив на включилите се в тази инициатива на ЕДС доброволците на Фондация СМАРТ, която бе част от проявите в рамките на Фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк“, организиран от фондация Credo Bonum в партньорство със Столична община.

Всяка една страница от този дневник представлява един ден от живота на Малката Сόфия – как тя се грижи за къщата си на високото дърво в Западен парк, как играе с приятелите си и се запознава с нови, как ходи на училище или спортува, как свири на вълшебната цигулка, как помага на възрастни хора на улицата или в болницата, как се забавлява в лунапарка и в зоологическата градина и още много други. Предстои този дневник да бъде издаден като книжка, за да стигнат тези забавни истории до колкото може повече малки и вече пораснали деца.

Симпатичното, любознателно и енергично момиченце всъщност символизира нашия град, а усилието заедно да напишем нейната история, даде възможност на участници и екип да споделим своите собствени мечти, очаквания, представи и надежди за града и живота в него. Всички се убедихме, че хубавите неща са навсякъде около нас, само трябва да си дадем възможност да ги видим и усетим. Качественият живот зависи от нас самите и ние сме неговите най-добри и истински творци. Не трябва да се страхуваме да мечтаем – важно е в това да бъдем заедно. Само тогава ще имаме лична удовлетвореност и ще бъдем щастливи в средата, в която живеем, развиваме се, играем с приятели, работим, общуваме. 

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>