Последната Кварталница за кукли е тази събота
23 Oct 2014
Публикувано от bogdanova

DSC00248Прогнозата за тази събота е за много студено време, което силно ще ограничи възможностите за забавление извън дома в почивния ден. Една от тях обаче e достатъчно привлекателна, за да мотивира поне живеещите в Красно село да излязат. Това е последната от цикъла Кварталници за кукли на Фондация СМАРТ – клон София, където градусите на доброто настроение и удовлетворението от създаването на нещо красиво са традиционно високи. Тя ще се проведе от 11 до 13 часа в зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“ или по-известно като Ритуалната зала в Хиподрума (бул. „Цар Борис III“ №41). Входът е свободен, а материалите, с които ще се изработват куклите, са осигурени благодарение на финансирането на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г.

Хората, които се включиха в проведените вече 9 работилници на различни места в София се убедиха, че те им предлагат възможността да се научат да правят интересни неща от плат, прежда, мъниста и др. материали, докато се забавляват заедно с любими свои близки. И възрастта няма значение – любителските кварталници, като място за споделяне и заедноправене, посрещат от малчугани на по 4-5 години до баби и дядовци. А най-удовлетворяващото е, че всички те застават зад другата цел на организаторите от Фондация СМАРТ-клон София – да украсят с изработените в кварталниците кукли неприветливи столични кътчета и, впоследствие, да ги подарят на случайни минувачи с едничката идея да ги провокират да се усмихнат и да привнесат добро усещане във всекидневието им.

На предната работилница, която бе в ОКИ Дом на културата „Искър“ в ж.к. „Дружба 1“, бе шарено и приятно. В помощ на участниците бе и първият от новата групи доброволци по програма Еразъм +, Европейска доброволческа служба, на Фондация СМАРТ – двадесетгодишният Едвардс от Латвия. Тази събота към него ще се присъединят Фатима от Испания и Йоанна от Полша. Те очакват с нетърпение първата си среща с местната общност и се надяват, че заедно ще направят много и красиви кукли.

Партньори