*/ ?>
Говорилниците вече са и в Нов български университет
13 May 2013
Публикувано от bogdanova

P5100011 На 10 май се проведе и първата от общо 4 говорилници в Нов български университет в рамките на проект „Говорилници.Pro“ на Фондация СМАРТ. Тя бе на тема „Работата не търси мен – аз търся работата“  и благодарение на актьорите от Театър ЦВЕТЕ Виолина Василева и Янко Велков-Янеца предложи различен и свеж поглед върху начините за подготовка и кандидатстване за работа.

Чрез провокативни театрални игри участниците имаха възможността да открият нови неща за себе си, да преосмислят силните и слабите си страни, уменията и желанията си за реализация, които да се превърнат  в най-силните им плюсове в надпреварата за желаното работно място. „Полезно е да си страничен наблюдател в ситуационните игри, защото обръщаш внимание на детайлите,“ сподели една от участничките.  За друга участничка най-ценно се оказа поставянето й в роля, по-различна от обичайната й, което й е позволило да види ситуацията от друга перспектива. „Няма полза от това да се притесняваш в една стандартна социална обстановка – просто е необходимо да бъда по-конкретна и концентрирана,“ каза друга участничка в края на говорилницата. А на въпроса „Какво нямаше да знаете, ако не бяхте дошли?“ един от участниците, студент по психология в НБУ, отговори: „Че мога повече!“

Говорилниците в Нов български университет се провеждат със съдействието на Центъра за качество и кариерно развитие на НБУ. Следващата е на 17 май, отново в Семинарната зала на библиотеката от 15 часа. Тя ще бъде дискусионна и е посветена на това как да напишем адекватно CV и, въобще, как да „се продадем“ успешно на пазара на труда. Лекторите ще бъдат Елена Тодорова от Manpower България и Ива Колева от „Идея в действие“, чията най-голяма ценност е, че говорят изключително от практическа гледна точка.

„Говорилници.Pro“ е проект на Фондация СМАРТ, финансиран от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“ към Министерство на образованието, младежта и науката в рамките на Национална програма за младежта 2011-2015, подпрограма „Национални младежки инициативи и кампании“.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>