На 1-и юни отново ще правим подвързии за книги

Фондация СМАРТ бе поканена да проведе ателие Майсторете, ръчички на 1 юни между 10 и 13,30 ч. в парка на Националния исторически музей, където деца да създават подвързии за книги от различни материали и да ги украсяват с апликации, мъниста, копчета, ширити, ленти, рисунки.

Инициативата е част от „Първоюнски театрални смехории“ – празник за децата в рамките на Националния преглед на детското и младежкото куклено и театрално изкуство „Театър от деца за деца“, който ще се проведе от 30 май до 3 юни за 5-и пореден път. Организатори са район „Витоша“, Националният исторически музей и читалище „Братя Миладнови“ в кв. „Княжево“.

По време на Първоюнските театрални смехории – освен ателието на Фондация СМАРТ Майсторете, ръчички – ще има още Ателие по рисуване, Ателие по керамика, „Весели пътеки“ – разнообразни игри с аниматори – и богата концертна програма, която ще започне към 11 ч. Ще я открият 6-годишни малчугани от Кнежа с пиесата „Пеперудена магия“, последвана от сборна програма с вплетени театрални миниатюри, подготвени от дечица, занимаващи се с театър в читалищата в район „Витоша“, Перник, Хасково и Враца, с песни на детски вокални групи, с изпълнения на фолклорни танцови състави и на групи по спортни танци.

Повече информация и пълната програма на 5-ия Национален преглед на детското и младежкото куклено и театрално изкуство „Театър от деца за деца“ може да намерите на страницата на Арт студио „Камбана“ към читалище „Братя Миладинови“ във Фейсбук.