Идва ред на ново малко чудо в Работилницата за чудеса на 10 август
08 Aug 2013
Публикувано от СМАРТ

And_voala_the_dreamcatcher_is_ready_to_workВ събота, на 10 август, от 11:00 до 13:00 часа ще правим уникални, наши си „ловци на сънища“ в рамките на осмата Работилница за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София. Такъв амулет, в миналото характерен единствено за индианския народ оджибуей, в оригинал се изработва от върбов обръч, в който се преплита мрежа от шнурове, наподобяваща паяжина. В центъра се поставя перо от нощна птица. Вярвало се е, че през отвора в средата преминават само добрите и приятните сънища, а злите и лошите се заплитат в мрежата и с първите лъчи на слънцето се разпадат.

„Нашите ловци на сънища няма да следват буквално оригиналната схема за конструкцията, а и не това е целта – казват организаторите. – Ние искаме да предоставим възможност на малки и големи да сътворят нещо интересно и провокиращо въображението, което би свършило чудесна работа като украса на дома. Защото там, където има пълноценно общуване и дните зареждат с положителни емоции, зли сънища не виреят!“

Европейските ни доброволци – Мари от Франция, Каша от Полша, Емилио от Испания, Емилс от Латвия и Енико от Унгария – също се подготвят усилено през последните дни, за да бъдат максимално полезни на избралите да дойдат при нас в летния съботен ден.

И тази събота домакин на „Работилници за чудеса“ ще бъде ОКИ Дом на културата „Красно село“ със своята зала 3. Адресът за всички, които ще дойдат за пръв път, е бул. „Цар Борис III“ №41, входът е свободен. А докато работим, ще си припомним как посрещаме и какво означава Голяма Богородица на 15 август.

Материалите са осигурени от Фондация СМАРТ – клон София благодарение на финансиране от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“. Проектът „Работилници за чудеса“ се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.