Добротворчество и забавление в съботния ден
17 Jun 2014
Публикувано от СМАРТ

Педро и ЛолаПоредният проливен дъжд в отминалия вече съботен предиобед като че ли отказа не малко от желаещите да се включат в първата ни Кварталница за кукли, която проведохме от 11 до 13 часа в зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“. Въпреки това 15-тината ентусиасти свършихме добра работа – имаме вече 5 напълно готови кукли, коя от коя по-атрактивна и, както се оказва, със своя история. Имаме даже и една двойка – Педро и Лола, които спечелиха сърцата ни със своята пламенна екстравагантност и испански натурел.

Отделихме време, за да подготвим и още 20-тина кукли, на които на следващата работилница ще направим лицата, косите и тоалетите. А това ще стане още тази събота, 21  юни, отново от 11 часа, но този път в княжевското читалище „Братя Миладинови“ (бул. „Цар Борис III“ №375). Напомняме на всички желаещи, че входът е свободен, тъй като Кварталница за кукли се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г.

Екипът на Фондация СМАРТ – клон София, както и нашите европейски доброволци Хана (Германия), Мария (Испания) и Йерун (Холандия), сме готови да помагаме с идеи, показване на различни техники, съдействие. Приготвили сме много и разнообразни материали, заредили сме се с настроение и ентусиазъм и ви очакваме, за да творим красота заедно. Знаете вече, че една от целите на проекта е с готовите кукли да украсим през есента някои от не толкова красивите кътчета на София, а после минувачите да могат да си вземат за подарък създаденото от нас, което ще опаковаме в красиви вързопчета. Във всяко ще добавим и специално подготвени късметчета, които, вярваме, ще донесат усмивки на получателите им.

И не на последно място, нека не забравяме, че всяка една от нашите Кварталници за кукли е събитие в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.