Страхотни фигури от мъниста сътворихме в поредната Работилница за чудеса
16 Sep 2013
Публикувано от СМАРТ

Чудесна кукла от копчета :-)На Кръстовден – 14 септември, зала 3 на столичния ОКИ Дом на културата „Красно село“ между 11 и 13 часа се огласяше от смях и ентусиазирана глъч, докато близо 40-тимата участници – дечица на възраст от годинка, та до десет, майки и татковци, твориха своите малки чудеса от мъниста. В резултат имаме три торби, пълни с човечета, гривни, паячета, пеперуди, украшения за глава и много други красоти – според фантазията на  своите майстори. Екипът бе подготвил и представи още любопитна информация за празника Кръстовден, свързан както с Въздвижението на Светия кръст Господен, така и с настъпването на есента, началото на гроздобера и сеитбата по нашите земи.

Това бе поредната, десета, Работилница за чудеса, организирана от Фондация СМАРТ – клон София благодарение на финансирането от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. по направление „Любителско изкуство и детско творчество“. Следващата ще се проведе на 21 септември, когато ще изработваме „обемни“ картички на разнообразни теми от хартия и картон.

Към екипа ни от доброволци вече се присъедини и 21-годишният Олес, който идва от Украйна. Той заедно с Каша от Полша, Емилс от Латвия и Емилио от Испания помагаха с идеи на присъстващите и допринасяха за доброто настроение със своите усмивки, позитивно отношение и … все още доста странен български, който се опитват да проговорят и практикуват при всяка ситуация. Проектът „Работилници за чудеса“ се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Работилници за чудеса