*/ ?>
Чуден детски празник в парка на националния исторически музей
01 Jun 2012
Публикувано от bogdanova

Близо четири часа стотици деца се забавляваха на воля в парка на Националния исторически музей в Бояна по време на Първоюнските театрални смехории – празник за децата в рамките на Националния преглед на детското и младежкото куклено и театрално изкуство „Театър от деца за деца“, който се провежда от 30 май до 3 юни за 5-и пореден път.

За тях организаторите от столичния район Витоша, музея домакин и читалище „Братя Миладинови“ в кв. Княжево бяха подготвили пъстра програма от театрални миниатюри, любими детски песни, вити български хора и изящни спортни танци. И всичко това от деца за деца – не само от читалищата и училищата от района, но и от Кнежа, Перник, Хасково и Враца. Бяха организирани разнообразни игри и ателиета по рисуване и керамика.

Най-творчески обаче кипеше дейността в ателието Майсторете, ръчички, в което малчугани, някои и със своите майки, се учиха и създаваха чудесни подвързии за книги. Ателието беше организирано от Фондация СМАРТ по покана на читалище „Братя Миладинови“, в което по-рано през май проведохме две много интересни и приятни весели работилници в рамките на кампанията „Заедно четем. Заедно се забавляваме“.

Децата с любопитство откриваха как от парче плат и лист хартия могат да създадат нещо красиво и уникално – достатъчно е само да дадат простор на въображението си, за да го украсят с рисунки, с копчета или разнообразни мъниста, с апликации на фигурки от други платове или с различни ленти и шнурове. Освен това се убедиха, че най-красивите неща се получават, когато се подкрепят и работят заедно, дори и да има спорове и разгорещени обсъждания.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>