*/ ?>
Новите ни приятели от културния дом „Искър“ ни очакват с още инициативи
20 May 2012
Публикувано от bogdanova

Когато днес сутринта екипът ни се приближи към входа на ОКИ Дом на културата „Искър“ в ж.к. „Дружба 1“, групичка момчета вече ни очакваха, нетърпеливи да направят нови подвързии за книги и да се забавляват с нас и във втория ден на веселата ни работилница там.

Скоро приютилата ни уютна стая на ателие „Шарен свят“ на втория етаж в културния дом се изпълни с детски глъч и усмихнати лица. Освен приятелите ни от предишния ден, дойдоха и нови деца – по-плахи в началото, но бързо се вляха в общата еуфория. По-късно се включиха няколко майки, двама-трима татковци и дори един дядо.

Участниците във „Веселата работилница“ измайсториха повече от двайсет подвързии за конкурса „Най-оригинална подвързия за книга“. Някои имаха вече готови идеи, други си носеха допълнителни помагала, за да направят по-прецизно и добре своите творби. Те така се вглъбиха в работата, че дори шумотевицата около разиграването на приказката „Дядо и ряпа“, водено от актьорите от Илкова театър и със забележителното участие на десетина от присъстващите деца, не успя да наруши концентрацията им.

Леко разочарование премина по детските лица, когато разбраха, че няма да има „Весела рабитилница“ и на следващия ден. Това, разбира се, премина бързо, защото се разбрахме, че ще се видим отново през есента с нови идеи и инициативи, а дотогава те имат отговорната задача да прекарат едно ведро и незабравимо лято.

С директорката на дома – г-жа Майа Гидова – и с някои от преподавателите също коментирахме възможностите да организираме съвместни проекти в бъдеще, водени от убедеността, че тези слънчеви, енергични и любознателни деца заслужават и вниманието, и усилията ни да имат красиво детство, да развиват уменията си да изразяват себе си и да общуват пълноценно.

Тръгнахме си от Дома на културата „Искър“ с много настроение заради радостта, която донесохме на гостите в нашата „Весела работилница“ на 19 и 20 май. Радостта, която се ражда в играта и забавлението, в удоволствието да сътворим нещо със собствените си ръце и заедно със свои приятели или близки. Радостта, донесена от полета на въображението и отварянето към искрено общуване.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>