*/ ?>
„Веселата работилница“ спечели приятели в „Дружба“
19 May 2012
Публикувано от bogdanova

Повече от трийсетина дечица от столичния комплекс „Дружба 1“ откриха ново забавление за свободното си време – да правят оригинални подвързии за своите книги или учебници от всякакви подръчни материали.

В една уютна и шарена стая в ОКИ Дом на културата „Искър“, домакин на „Веселата работилница“ на Фондация СМАРТ, малчуганите съчетаваха листове хартия с различни пъстроцветни платове или пък използваха винил за по-голяма здравина. После с ентусиазъм рисуваха, изрязваха фигурки, които апликираха към подвързиите, пришиваха още мъниста и ширити, сплитаха разнообразни плетеници и фльонги от разноцветни шнурове.

За няколко часа в съботния ден децата, обединени в няколко групички, създадоха 19 подвързии – коя от коя по-пъстри и по-интересни. Всички те се включиха в конкурса за най-оригинална подвързия, който продължава до 26 май. Приятелите се разбраха, че заедно ще прочетат и книжките, ако ги спечелят като награда в конкурса.

Четене имаше и във „Веселата работилница“ – на български приказки с присъщите им хумор и мъдрост. Актьорите Ицо Жицо и Янка Калпазанка пък показаха забавно четене и споделяне. Шегите, песните и игрите им предизвикаха много смях и допринесоха за колоритната атмосфера.

Утре „Веселата работилница“ в ОКИ Дом на културата „Искър“ очаква своите нови гости. Материали има за още много красиви подвързии – остава само да бъдат създадени с въображение, желание и мъничко сръчност. А забавлението и доброто настроение са гарантирани – да създаваме нещо заедно радва душите ни,помага ни да общуваме с лекота и пълноценно.

снимки
*/ ?>
ПИШЕТЕ НИ
Фондация СМАРТ
с. Пещерна 5780,
общ. Луковит, обл. Ловеч
ул. „Васил Левски“ №1А
клон СОФИЯ
ул. „Смолянска“ №24-28
тел.: (02) 953 07 23
тел./факс: (02) 851 38 88
smart@smart-f.eu
*/ ?>
Фондация СМАРТ | SMART foundation
Proudly powered by WordPress.
*/ ?>